STARTERS
Starters to share or not to share...
Artisjokharten
Met yoghurtdressing
Secreto n7
By Delaet & Vanhaver
Top charcuterie van uitgelezen selectie Rubia Galega entrecote.
De entrecote word ingewreven met 7 geheime specerijen en vervolgens in de dry aging cel gelegd voor een periode van 5 weken. Hier verdampt het meeste vocht uit het vlees met een rijkere smaak als gevolg
Buikspek 'Duroc d'Olives' van Lo
Traaggegaard door 'Delaet & Vanhaver', krokant gebakken en gelakt door de chef
Goujonettes van Noordzeevis
met verse tartaar
Grijze garnalen balletjes
5 huisgemaakte grijze garnalenballetjes met groene kruiden dip
Tartaar coquilles
Erwtencrème, thaise olie en opgelegde beukenzwam
Rundscarpaccio
Carpaccio van gemarineerde Chianina entrecote I pijnboompitten | rucola | parmezaan | olijfolie
Gambas met tomaten-lookboter
3 grote gamba's
Gebakken coquilles
met witte pens, gecarameliseerd witloof en kalfs-citroen beurre blanc
Kikkerbillen
Met look-tuinkruidenboter
Kalfszwezeriken
met crème van witte pens, pastinaak, jus van morilles en gekonfijte look
HOOFDGERECHTEN
Hoofdgerechten
Jonge tarbot 'Meunière'
met tartaar, sla en frietjes / Dagprijs
Gebakken rivierpaling
Met tartaar, sla en frietjes
Tartaar van Piemontees rund
By Delaet & Vanhaver
Handgesneden rund tartaar, zeer licht bereid
Stoofvlees van Duroc varkenswangetjes
Vol au vent van 'Belle Flamande' hoevekip
veloutésaus, champignons, gehakt balletjes en mousseline saus
Krokant gebakken kalfszwezeriken
Tierenteyn mosterdsaus, beukenzwammen en videe
Filet Mignon van Belgisch wit-blauw 200g of 250g
By Delaet & Vanhaver
Ons Belgisch wit-blauw rund is afkomstig van Prosper-polder (Saeftinge). Gevoed met grassen en luzerne, deze koeien kenmerken zich door hun gespierde lichaamsbouw en zijn befaamd voor hun sappig en mals vlees.
Wist je trouwens dat vlees van Belgische Wit-Blauw runderen tot het magerste rundvlees ter wereld behoort?
200g €26
Cote a l'os Belgisch wit-blauw 1.2kg / 2 pers
By Delaet & Vanhaver
Keuze saus: Handgeklopte Béarnaise €4,5 - Champignonsaus €4 - Pepersaus €4
DESSERTS
Dessert
Café Glacé
Huisbereide ijskoffie I koffielikeur I vanille ijs I slagroom
Cheesecake
alle smaken van cheesecake met rode vruchten in een glas
Crème brûlée
huisbereid met Madagascar vanille
Chocolade moelleux | vanille roomijs
Coupe Brésilienne
Met gezouten caramel. en notencrumble
Dame blanche
roomijs met Madagascar vanille | chocolade saus | slagroom
MENU'S
MENU
LUNCH
Elke woensdag, donderdag en vrijdag middag
TARTAAR VAN HERT
&
ZEEWOLFFILET MET BOTERSAUS, MESCLUN en KROKETJES
OF
FILET MIGNON MET KRUIDEN BOTER, SLA EN FRIET
&
KOFFIE
MENU ALFONS
Elke dag beschikbaar
VOORGERECHT:
ARTISJOK MET YOGHURTDRESSING
Of
GRIJZE GARNALENCOCKTAIL met kropsla, cocktailsaus, tomatenblokjes en mimosa van ei (+€4)
Of
TARTAAR VAN COQUILLES met erwtenroom en thaise basilicum (+€3)
Of
KIKKERBILLETJES lookboter
Of
GROTE GAMBAS MET TOMATEN LOOKBOTER
Of
GEBAKKEN COQUILLES, witte pens, gecarameliseerd witloof en kalf-citroen beurre blanc (+€4)
Of
KALFSZWEZERIKEN, crème van witte pens, pastinaak, jus van morilles en gekonfijte look (+€6)
***
HOOFDGERECHT:
VIS VAN DE DAG
Of
Gebakken PALING met tartaar, sla en frietjes (+€5)
Of
FILET MIGNON met sla en frietjes
(Peper, champignon of Bearnaise €4)
Of
STEAK TARTAAR, sla en frietjes
Of
STOOFVLEES van varkenswangen, sla en frietjes
Of
PRESA VAN 'DUROC DE BATTALÉ', rode portsaus, groene asperges en aardappel-pastinaak soezen (+€4)
***
DESSERT:
CRÈME BRULÉ
Of
COUPE ADVOKAAT
Of
CHEESECAKE in glas met rode vruchten
Of
TARTE TATIN
*Menu enkel verkrijgbaar voor het hele tafelgezelschap, maximum 3 # voor- en 3 # hoofdgerechten