STARTERS

Starters to share or not to share...

Artisjokharten

Met yoghurtdressing

€ 15,00

Scampi's met look en tomaat

6 gebakken scampi's met look, olijfolie en tomaat

€ 19,00

Kikkerbillen

Met look-tuinkruidenboter

€ 19,00

Chipirones fritas met aïoli

Gefrituurde mini inktvisjes met spicy look mayonaise

€ 18,00

Kaaskroketten 2st

€ 18,00

Grijze garnaalkroketten 2st

Krokante peterselie | limoen

€ 22,00

Bordje Iberico Cebo De Campo - Monte Navado

Deze unieke ham is sterk onderscheidend omwille van zijn 100% Iberico raszuiverheid. De zwarte varkens genieten van volledige vrije uitloop in de Spaanse Dehesa van Los Pedroches. Dehesa staat voor het mediterraanse bosecosysteem (het best bewaarde van Europa), een omgeving waar kruidachtige planten, grassen en (eiken)bomen groeien. De ham is vol van smaak mede door de afkomst, daarenboven is er ook de strenge selectie door Monte Navado die de ham minimum 27 maand laat rijpen in

€ 22,00

Secreto n7

By Delaet & Vanhaver

Top charcuterie van uitgelezen selectie Rubia Galega entrecote.
De entrecote word ingewreven met 7 geheime specerijen en vervolgens in de dry aging cel gelegd voor een periode van 5 weken. Hier verdampt het meeste vocht uit het vlees met een rijkere smaak als gevolg

€ 22,00

Rundscarpaccio

Carpaccio van gemarineerde Chianina entrecote I pijnboompitten | rucola | parmezaan | olijfolie

€ 24,00

CARPACCIO VAN HERT 

opgelegde champignons, truffelcrème, nootjes en kervel

€ 23,00

BRIOCHE TOAST MET WILDE BOSCHAMPIGNONS

knolselder crème en pancetta van everzwijn

€ 22,00

WILDPATE van MAURUS By D'HAUWE

Uienconfijt en brioche toast

€ 17,00

Pate van de chef

By 'Delaet & Vanhaver''

Met uienconfijt en brioche brood

€ 17,00

Buikspek 'Duroc d'Olives' van Lo

Traaggegaard door 'Delaet & Vanhaver', krokant gebakken en gelakt door de chef

€ 18,00

Bonta ham kroketjes

5 apero kroketjes van Bonta ham By Delaet & Vanhaver, geserveerd met Tierenteyn Pickles

€ 16,00

HOOFDGERECHTEN

Hoofdgerechten

PASTA met Zuiderse groenten, VEGGIE gehakt en tomaten saus 


€ 23,00

Pasta puttanesca

Pasta met saus van ansjovis, kappers en tomaat

€ 23,00

Gebakken rogvleugel met kappertjesboter

Dagprijs

Gebakken rivierpaling

Met tartaar, sla en frietjes

€ 31,00

Tartaar van Piemontees rund

By Delaet & Vanhaver

Handgesneden rund tartaar, zeer licht bereid

€ 26,00

Stoofvlees van Duroc varkenswangetjes


€ 26,00

FAZANT FILET  ‘FINE CHAMPAGNE’

krokant witloof en knolselder-aardappel puree

€ 28,00

RAVIOLI VAN EVERZWIJN RAGOUT

wilde boschampignons en Parmezaanse kaas

€ 29,00

Filet Mignon van Belgisch wit-blauw 200g of 250g

By Delaet & Vanhaver

Ons Belgisch wit-blauw rund is afkomstig van Prosper-polder (Saeftinge). Gevoed met grassen en luzerne, deze koeien kenmerken zich door hun gespierde lichaamsbouw en zijn befaamd voor hun sappig en mals vlees.
Wist je trouwens dat vlees van Belgische Wit-Blauw runderen tot het magerste rundvlees ter wereld behoort?

200g  €25

€ 28,00

Dry Aged Carima Rare Ribeye ca 350g

By Delaet & Vanhaver

Het rundvlees heeft een zachte textuur die een typische maar verrukkelijke smaak oplevert. Het vlees heeft een mooie vetdooradering.

€ 49,00

Keuze saus: Handgeklopte Béarnaise €4 Champignonsaus €4 of Pepersaus €4

Gebakken kastanje champignons €6

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met een slaatje en aardappelbereiding naar keuze - tenzij anders vermeld


DESSERTS

Dessert

Café Glacé

Huisbereide ijskoffie I koffielikeur I vanille ijs I slagroom

€ 12,00

Crème brûlée

huisbereid met Madagascar vanille

€ 10,00

Chocolade moelleux | vanille roomijs

€ 12,00

Coupe Brésilienne

Met gezouten caramel. en notencrumble

€ 13,00

Dame blanche

huisbereid roomijs met Madagascar vanille | chocolade saus | slagroom

€ 11,00

MENU'S


MENU

LUNCH

Elke woensdag, donderdag en vrijdag middag

PREISOEP

OF

NOORDZEE VISSLAATJE

Slaatje met Noordzee vis, garnalen en mosseltjes, citroen en toast

OF

GANDAHAM KROKET

&

GEBAKKEN ROGVLEUGEL MET KAPPERTJESBOTER

sla en friet 

OF

KALFSBLANQUETTE

Kroketjes

OF

FILET MIGNON Lookboter

Sla en frietjes

&

KOFFIE

 

€ 28,00

WILDEMENU VANAF VRIJDAG AVOND 18/10

WILDPATE van MAURUS By D'HAUWE

Uienconfijt en brioche toast

of

BRIOCHE TOAST MET WILDE BOSCHAMPIGNONS

knolselder crème en pancetta van everzwijn

of

CARPACCIO VAN HERT 

opgelegde champignons, truffelcrème, nootjes en kervel

***

FAZANT FILET  ‘FINE CHAMPAGNE’

krokant witloof en knolselder-aardappel puree

of

RAVIOLI VAN EVERZWIJN RAGOUT

wilde boschampignons en Parmezaanse kaas

***

TARTE TATIN VAN APPEL

met bolletje vanille ijs

€ 47,00

MENU ALFONS

Elke dag beschikbaar

VOORGERECHT:

ARTISJOK MET YOGHURTDRESSING

Of

3 CREUSE OESTERS

Of

GRIJZE GARNALENCOCKTAIL (+€3)

Of

PATE VAN DE CHEF

Of

KAASKROKETTEN 2st

Of

SCAMPI look, tomaat, room

Of 

KIKKERBILLEN lookboter

***

HOOFDGERECHT: Pasta met zuiderse groenten, VEGGIE gehakt en tomatensaus

Of

VIS VAN DE DAG 

Of

Gebakken PALING met tartaar, sla en frietjes (+€6)

Of

FILET MIGNON met sla en frietjes

(Peper, champignon of Bearnaise €4)

Of 

STEAK TARTAAR, sla en frietjes

Of

STOOFVLEES van varkenswangen, sla en frietjes

***

DESSERT: CRÈME BRULÉ

Of

DAME BLANCHE 

Of

CHEESECAKE in glas met rode vruchten

*Menu enkel verkrijgbaar voor het hele tafelgezelschap

€ 39,00