STARTERS
Starters to share or not to share...
Secreto n7
By Delaet & Vanhaver
Top charcuterie van uitgelezen selectie Rubia Galega entrecote.
De entrecote word ingewreven met 7 geheime specerijen en vervolgens in de dry aging cel gelegd voor een periode van 5 weken. Hier verdampt het meeste vocht uit het vlees met een rijkere smaak als gevolg
Buikspek 'Duroc d'Olives' van Lo
Traaggegaard door 'Delaet & Vanhaver', krokant gebakken en gelakt door de chef
Grijze garnalen balletjes
5 grijze garnalenballetjes met groene kruiden dip
Goujonettes van Noordzeevis
met verse tartaar
Artisjokhart
Met yoghurtdressing
Asperges op Vlaamse wijze
met ei mimosa, botersaus
Asperges gerookte zalm
met garnalen mousseline
Artisanale kaaskroketten 2st
met limoen en Parmezaanse kaas
Vitello tonato
carpaccio van traaggegaard kalfsvlees met tonijnsaus en kappertjes
Rundscarpaccio
Carpaccio van gemarineerde Chianina entrecote I pijnboompitten | rucola | parmezaan | olijfolie
Gambas met tomaten-lookboter
3 grote gamba's
Kikkerbillen
Met look-tuinkruidenboter
HOOFDGERECHTEN
Hoofdgerechten
VEGGIE
Wisselend aanbod
Asperges gebakken zalm
met garnalen mousseline en krieltjes
Zalmfilet bearnaise
met sla en frietjes
Gebakken rivierpaling
Met tartaar, sla en frietjes
Tartaar van Piemontees rund
By Delaet & Vanhaver
Handgesneden rund tartaar, zeer licht bereid
Tagliata
Rucola slaatje met plakjes licht gebakken Holstein entrecote, olijfolie, balsamico, pijnboompites en Parmezaanse kaas
Vol au vent van 'Belle Flamande' hoevekip
veloutésaus, champignons, gehakt balletjes en mousseline saus
Krokant gebakken kalfszwezeriken
Tierenteyn mosterdsaus, beukenzwammen en videe
Stoofvlees van Duroc varkenswangetjes
Filet Mignon van Belgisch wit-blauw 200g of 250g
By Delaet & Vanhaver
Ons Belgisch wit-blauw rund is afkomstig van Prosper-polder (Saeftinge). Gevoed met grassen en luzerne, deze koeien kenmerken zich door hun gespierde lichaamsbouw en zijn befaamd voor hun sappig en mals vlees.
Wist je trouwens dat vlees van Belgische Wit-Blauw runderen tot het magerste rundvlees ter wereld behoort?
200g €26
Holstein Ribeye ca 350g
Deze oude melkkoe heeft al heel wat melk gegeven en krijgt daardoor een subliem mooi en romig vlees rijk van vet dat smelt in de mond, voor de liefhebbers van een smeuïg stukje vlees.
Cote a l'os Belgisch wit-blauw 1.2kg / 2 pers
By Delaet & Vanhaver
Keuze saus: Handgeklopte Béarnaise €4,5 - Champignonsaus €4 - Pepersaus €4
DESSERTS
Dessert
Café Glacé
Huisbereide ijskoffie I koffielikeur I vanille ijs I slagroom
Cheesecake
alle smaken van cheesecake met rode vruchten in een glas
Crème brûlée
huisbereid met Madagascar vanille
Chocolade moelleux | vanille roomijs
Coupe Brésilienne
Met gezouten caramel. en notencrumble
Dame blanche
roomijs met Madagascar vanille | chocolade saus | slagroom
MENU'S
MENU
LUNCH
Elke woensdag, donderdag en vrijdag middag
VOORGERECHT
&
VIS VAN DE DAG
OF
FILET MIGNON MET SLA EN FRIET
&
KOFFIE
MENU ALFONS
Elke dag beschikbaar
VOORGERECHT:
ARTISJOK MET YOGHURTDRESSING
Of
ASPERGE VELOUTE met daslookolie
Of
ASPERGES OP VLAAMSE WIJZE (+€4)
Of
GRIJZE GARNALENCOCKTAIL met kropsla, cocktailsaus, tomatenblokjes en ei (+€5)
Of
VITELLO TONATO (+€3)
Of
KIKKERBILLETJES lookboter (+€2)
Of
GROTE GAMBAS MET TOMATEN LOOKBOTER (+€3)
***
HOOFDGERECHT:
ZALMFILET met Bearnaise, sla en frietjes
Of
Gebakken PALING met tartaar, sla en frietjes (+€6)
Of
ASPERGES met gebakken ZALM en garnalen-mousseline en krieltjes (+€6)
Of
RUNDSTARTAAR, sla en frietjes
Of
STOOFVLEES van varkenswangen, sla en frietjes
Of
TAGLIATA - Rucola salade met plakjes Holstein entrecote, pijnboompitjes, balsamico, olijfolie en Parmezaanse kaas (+€5)
Of
FILET MIGNON
(Peper, champignon of Bearnaise €4)
***
DESSERT:
CRÈME BRULÉ
Of
COUPE VANILLE
Of
COUPE ADVOKAAT
Of
CHEESECAKE in glas met rode vruchten
Of
TARTE TATIN (+€2)
Of
VANILLE IJS, AARDBEIEN, BALSAMICO EN AMARETTI
*Menu enkel verkrijgbaar voor het hele tafelgezelschap, maximum 3 # voor- en 3 # hoofdgerechten