HOOFDGERECHTEN

Hoofdgerechten


Filet van wilde eend I gebraiseerd witloof I knolselder crème I noten I beurre noisette

€ 28,00

Ragout van champignons I fontina kaas I basilicum-munt sausje (veggie)

€ 21,00

Vol au vent van Mechelse koekoek met mousseline saus kalfgehaktballetjes en kastanjechampignons


€ 26,00

Vol au vent van Mechelse koekoek met extra kalfszwezeriken


€ 34,00

Krokant gebakken kalfszwezeriken I dijonaise saus I kropsla en tomaten

€ 32,00

Tartaar van Piemontees rund

Handgesneden rund tartaar, zeer licht bereid

€ 26,00

Chateaubriand(230gr) Belgisch wit-blauw

De dieren grazen in de landerijen van West-Vlaanderen , worden goed verzorgd en krijgen een degelijke voeding. Dit resulteert in eerlijk, duurzaam en vooral smaakvol vlees.
Wist je trouwens dat vlees van Belgische Wit-Blauw runderen tot het magerste rundvlees ter wereld behoort?

€ 25,00

Hereford rib eye 330gr met sla en frietjes

ORIGINE: IERLAND

Typische Engelse vleeskoe. Oorspronkelijk afkomstig uit de streek van Herefordshire. Rood-wit gekleurd en goed gespierd.
Het vlees is licht gemarmerd en heeft een pure smaak

€ 30,00

Dry aged Sashi Rib Eye 330

ORIGINE: DENEMARKEN

Sashi Beef is een zeer exclusief soort gerijpt (minstens 4 weken) rundsvlees, afkomstig uit het hoge Noorden. Slechts een beperkte hoeveelheid vee heeft het genetische potentieel voor deze zeer hoge graad van vetmarbrering en dit maakt SASHI tot een echt nicheproduct. Een steak voor vleesliefhebber, die meer eist dan malsheid, maar volop kiest voor smaak en sappigheid.

Sashi is een succes vanwege het gevoel van genot dat je krijgt vanaf de eerste hap. Opgelet dit vlees heeft een zeer hoog verslavingsrisico!

Deze koeien lopen vrij rond zodat ze grotendeels grasgevoederd zijn. Ze worden bijgevoederd met granen. Het betreft geen ras maar een vleeskwaliteit, het is pas na het slachten dat er beslist wordt of het vlees de Sashi-kwaliteit bezit.

De dieren zijn meestal Holstein of Ayrshire of kruisingen van beide rassen.

Sashi bevat bijgevolg beduidend meer vet dan gemiddeld in onze collectie.

€ 44,00

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met een slaatje , potje mayo en aardappelbereiding naar keuze - tenzij anders vermeld

Handgeklopte béarnaise - €3
Champignon of pepersaus - €3
Gebakken kastanje champignons - €4