BUTCHER'S CHOICE

Butcher's choice

Chateaubriand(230gr) Belgisch wit-blauw

De dieren grazen in de landerijen van Heule (Kortrijk) , worden goed verzorgd en krijgen een degelijke voeding. Dit resulteert in eerlijk, duurzaam en vooral smaakvol vlees.
Wist je trouwens dat vlees van Belgische Wit-Blauw runderen tot het magerste rundvlees ter wereld behoort?

€ 23,00

Filet pur (230gr) Simmental met sla en verse frietjes

ORIGINE: OOSTENRIJK
Dit dubbeldoelras, dat wordt gebruikt voor zijn melk en zijn vlees, wordt op natuurlijke wijze extensief gehouden in de Duitse en Oostenrijkse Alpenweiden. Naast gras eten ze vele in het gras aanwezige Alpenkruiden. Door dat dieet ontstaat vlees met een kenmerkende en zeer karaktervolle smaak. De voornaamste kenmerken zijn de fijne structuur en de goede marmering.

€ 33,00

Hereford rib eye 330gr met sla en frietjes

ORIGINE: IERLAND

Typische Engelse vleeskoe. Oorspronkelijk afkomstig uit de streek van Herefordshire. Rood-wit gekleurd en goed gespierd.
Het vlees is licht gemarmerd en heeft een pure smaak

€ 29,00

Dry aged Scottona Rib Eye 330

ORIGINE: ITALIË

Het zijn middelgrote runderen met een witte tot grijze vacht. Oorspronkelijk was het een triple doel ras maar tegenwoordig wordt het voornamelijk gehouden als vleesvee. De dieren groeien op in de Italiaanse alpenweiden waar hun dieet vooral bestaat uit grassen en alpenkruiden. De mix van leefomgeving, voeding en leeftijd zorgt voor fijn gemarmerd en sappig vlees met een bijzondere zachtheid. Het vlees heeft een fijne, stevige structuur en is erg mals. Daarnaast is het rijk aan antioxidanten en cholesterol arm

€ 41,00

Dry Aged ribeye Aubrac 330gr met sla en frietjes

ORIGINE: FRANKRIJK
Een bruin-rosse kleur en zwart omrande ogen zijn de kenmerken van het Aubrac ras. De runderen voeden zich met het sappige gras van de hoogland weiden van de Aubrac. Daardoor zijn ze uitgegroeid tot een symbool voor de kwaliteit van de veeteelt in de Aveyron. Het vlees heeft een malse en kruidige smaak

€ 41,00

Handgeklopte béarnaise - €3
Champignon of pepersaus - €3
Gebakken kastanje champignons - €4